Nyde brengt een vindingrijke gastronomische keuken. In de seizoensgebonden gerechten viert kwaliteit de boventoon. Inspiratie halen we zowel uit de klassieke Franse traditie als de lokale terroir en de reizen die we maken. Onze passie voor het vak en liefde voor lekker eten delen we graag, we heten je dan ook van harte welkom in ons restaurant.
"Ooit open ik mijn eigen restaurant."
Met deze droom stapten we jaren geleden de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde binnen. Celine komt uit Antwerpen, Martijn uit Limburg. We leren elkaar kennen en de vonk slaat over.
Nadat Celine haar kennis verfijnde bij L’ Air du Temps, Couvert Couvert en De Pastorale krijgen we de kans om het restaurant over te nemen waar ze in de keuken werkt. Onze wens gaat sneller in vervulling dan verwacht, en we zijn klaar om onze eigen weg te gaan.


Inventief verfijnde smaken

Celine over Martijn
“Ik ken weinig mensen die zo gepassioneerd zijn over wijn dan Martijn. Een passie die hij graag met onze gasten deelt. Het gebeurt weleens dat hij er aan tafel zolang over doorpraat dat ik me afvraag wanneer hij eindelijk terug naar de keuken komt om de borden te halen.”

Martijn over Celine
“Celine heeft een voorliefde voor pure smaken en ingrediënten, maar schuwt ook minder voor de hand liggende combinaties niet. Wanneer ze een nieuw gerecht bedenkt, heb ik daar vaak eerst mijn twijfels over. Tot ik het proef, en ze me telkens weer verbaast.”

Come on baby. Let’s do the twist!
Na bijna tien jaar als duo en vijf jaar als hecht professioneel team zijn we volledig op elkaar afgestemd. Soms leidt de een, dan weer de ander. Maar altijd bespreken we samen elk detail, zodat alles naadloos op elkaar aansluit: van de gerechten die op tafel komen tot de wijn die erbij geserveerd wordt.