"Ooit open ik mijn eigen restaurant."

Met deze droom stapten we jaren geleden de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde binnen. Celine komt uit Antwerpen, Martijn uit Limburg. We leren elkaar kennen en de vonk slaat over.

Nadat Celine haar kennis verfijnde bij L’ Air du Temps, Couvert Couvert en De Pastorale krijgen we de kans om het restaurant over te nemen waar ze in de keuken werkt. Onze wens gaat sneller in vervulling dan verwacht, en we zijn klaar om onze eigen weg te gaan.

Twee mensen staan naast elkaar voor een lichte bakstenen muur, één man in een witte blouse en één vrouw in een zwarte blouse.
Een zwart-wit afbeelding van dansende voeten, met een focus op een paar lichte schoenen aan de linkerkant en een paar donkere schoenen aan de rechterkant.

Inventief verfijnde smaken

Nyde brengt een vindingrijke gastronomische keuken. In de seizoensgebonden gerechten viert kwaliteit de boventoon. Inspiratie halen we zowel uit de klassieke Franse traditie als de lokale terroir en de reizen die we maken. Onze passie voor het vak en liefde voor lekker eten delen we graag, we heten je dan ook van harte welkom in ons restaurant.

Martijn, sommelier van Nyde, met een glimlach, gekleed in een wit shirt, buigt zich over een tafel in een donkere ruimte terwijl hij bezig is met het uitkiezen van wijn.

Celine over Martijn

“Ik ken weinig mensen die zo gepassioneerd zijn over wijn dan Martijn. Een passie die hij graag met onze gasten deelt. Het gebeurt weleens dat hij er aan tafel zolang over doorpraat dat ik me afvraag wanneer hij eindelijk terug naar de keuken komt om de borden te halen.”

Een chef-kok met blond haar in een zwart shirt werkt geconcentreerd in een keuken, waarbij ze ingrediënten in een schaal mengt.

Martijn over Celine

“Celine heeft een voorliefde voor pure smaken en ingrediënten, maar schuwt ook minder voor de hand liggende combinaties niet. Wanneer ze een nieuw gerecht bedenkt, heb ik daar vaak eerst mijn twijfels over. Tot ik het proef, en ze me telkens weer verbaast.”

Een overhead beeld van verschillende elegante borden met creatief gepresenteerde gerechten, waaronder kleurrijke ingrediënten en garnituren, geserveerd op een houten tafel.

Come on baby. Let’s do the twist!

Na bijna tien jaar als duo en vijf jaar als hecht professioneel team zijn we volledig op elkaar afgestemd. Soms leidt de een, dan weer de ander. Maar altijd bespreken we samen elk detail, zodat alles naadloos op elkaar aansluit: van de gerechten die op tafel komen tot de wijn die erbij geserveerd wordt.